Ștefan Mandachi evită să comenteze criticile aduse de Liviu Dragnea, dar vrea să vadă că într-un an se fac sute de kilometri de autostradă: Altul în locul meu poate ar fi făcut o excursie de lux în jurul lumii cu acești bani, dar eu am decis să susțin această campanie care este pe inima mea


Intră acum și în grupul de

Antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi a evitat să răspundă, vineri, criticilor pe care i le-a adus președintele PSD Liviu Dragnea care l-a acuzat că face circ, că a cheltuit pe campania „România vrea autostrăzi” 100.000 de euro pe care putea să-i doneze unei case de copii și că Guvernul PSD face autostrăzi dând ca exemplu faptul că vineri au început lucrările la varianta ocolitoare la nivel de autostradă a municipiului Bacău.

Ștefan Mandachi – conferința de presa post eveniment

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. März 2019

„Este un lucru extraordinar că astăzi, pe 15, s-a început autostrada. Vrem să vedem și când se termină și când prinde contur. Eu știu că într-un an se fac sute de kilometri de autostradă. Să vedem într-o lună ce se întâmplă. Dacă au început astăzi într-o lună vom fi la kilometrul 100-150”, a spus Mandachi.

Întrebat cum comentează că fix în ziua protestului au început lucrările la șoseaua de centură a municipiului Bacău, el a spus cu ironie că este doar o coincidență.

„A fost o coincidență”, a spus Mandachi.

El a mai declarat că și-a dat seama de la început că va fi suspus unor presiuni și că și-a asumat toate consecințele.

„Vrem să cuantificăm ceea ce s-a întâmplat zilele astea. Am înțeles că în fiecare oraș important din țară a fost o reacție extrem de pozitivă”.

El a mai anunțat că va reveni cu informații despre cum va continua și că nu se va liniști până nu vede autostrada la Suceava și că organizația non-profit care va primi acest prim metru de autostradă va face românii ctitori ai unei autostrăzi reale.

El a arătat că este încântat că președintele Klaus Iohannis s-a alăturat demersului său.

Ștefan Mandachi a mai spus că va continua ca activist apolitic pentru ca demersul său să fie dus mai departe și nu vrea să renunțe la ideea realizării unei autostrăzi din Suceava.

El a mai declarat că a generat prin acest manifest o solidaritate națională cum nu a mai fost niciodată.

Ștefan Mandachi a spus că nu a calculat câți bani a chetuit pentru campania „România vrea autostrăzi” și că acea 100.000 de euro despre care a vorbit Liviu Dragnea, este câștigată de el și poate să facă ce își dorește cu banii lui și putea să-și cumpere o mașină, dar a decis să facă această campanie pentru că este pe inima lui și că asta își dorește.

„Până la urmă eu am muncit 18 ore pe zi timp de ani de zile. Eu m-am culcat la ora 2 noaptea și m-am trezit la 8 dimineața. Eu am făcut aprovizionare la restaurante, eu am muncit ca un rob. Nu au muncit alții. Eu am reușit să fac de unul singur ceea ce am făcut și pot să-mi cheltui banii după cum îmi dorește inima. Poate altul cheltuie banii pe o excursie de lux în jurul lumii. Cum, în România nu am voie să-mi cheltui banii cum vreau eu?”, a spus Mandachi care a subliniat că are 500 de salariați.

Mai mult, Mandachi a spus că banii care au fost folosiți în realizarea metrului de autostradă, cei pentru clipul video și alte cheltuieli au reintrat în economie.

„Am mișcat economia la nivel micro. Am cumpărat ciment, am închiriat utilaje, oamenii și-au primit banii, oamenii care au filmat clipul au primit banii, oamenii au fost impozitați. Am mișcat economia”, a spus Mandachi.

Liviu Dragnea l-a acuzat de circ pe Ștefan Mandachi și că ar fi fost mai bine să dea cei 100.000 de euro folosiți în campanie unor case de copii.

„Citeam niște comentarii de la oameni, care gândesc și sunt informați și nu mai suportă atâtea minciuni. Acel om de afaceri, care înțeleg că a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ. Dacă tot avea banii ăștia, putea să-i dea, nu știu, la niște case de copii sau să-i doneze undeva. A zis plec să văd dacă s-au început lucrările pe autostradă în Moldova. Și a plecat spre București. Numai că legea aprobată în Parlament este autostrada Târgu Mureș – Iași. Ce căuta spre București? Totul este circ.” – a mai spus Liviu Dragnea (T.B.)


Intră acum și în grupul de