Poliția Suceava: Aria infracțională în care sunt implicați minorii este diversă, de la acte de violență, până la furturi și tâlhării. În ultima lună s-a reușit probarea activității infracționale pentru 20 de minori.


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava atrage atenția că aria infracțională în care sunt implicați minori este diversă, de la acte de violență, până la furturi și tâlhării și că în acest sens se desfășoară activități preventive pentru ca minorii să înțeleagă gravitatea unor fapte antisociale.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în ultima lună, polițiștii de proximitate și polițiștii judiciariști au desfășurat, în completarea activităților preventive, acțiuni de identificare a tinerilor cu comportament antisocial, reușind pe perioada derulării planului probarea activității infracționale a peste 20 de minori la nivelul județului.

„Din păcate aria infracțională în care sunt implicați minori este diversă, de la acte de violență, până la furturi și tâlhării”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Totodată, se precizează că un minor de 15 ani din comuna Șcheia a ajuns în arestul IPJ Suceava după ce polițiștii au reușit probarea activității sale înfracționale în mai multe furturi săvârșite la 19.06.2018 din locuințele a două persoane din comuna Șcheia, la 03.01.2019 din anexa locuinței unui bărbat Șcheia și a tentativei de furt comisă la 01.02.2019 la o societate comercială din Șcheia.

Copilul a fost expertizat din punct de vedere psihiatric rezultând că a avut discernământul prezent raportat la faptele comise.

În urma continuării cercetărilor și administrarea probatoriului, în data de 12 martie la ora 16.00, față de minorul de 15 ani s-a dispus reținerea pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de