Elevii suceveni din ciclul preșcolar și din clasele primare vor primi manuale pentru învățarea ușoară a unor norme legale elementare. Polițiștii suceveni au lansat în școli și proiecte punctuale precum „Violența nu te face mai puternic”, „Fii atent – Circulă Prudent” sau „Copilărie fără Violență”

Poliția Județeană Suceava desfășoară din 20 februarie până 20 martie Planul de Măsuri ,,Respectăm Legea”, un demers iniția de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității având ca scop conștientizarea și responsabilizarea tinerilor cu privire la consecințele în plan juridic și personal generate de nerespectarea legii.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul planului, polițiștii au organizat activități preventive și de informare dar și acțiuni în colaborare cu structurile operative pentru combaterea delincveței juvenile.

Astfel, pentru informarea și responsabilizarea tinerilor au fost desfășurate activități de prevenire în unități de învățământ din cliclul primar, gimnazial și liceal. Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordată siguranța rutieră, siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying, prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea consumului de alcool și drog, limitele răspunderii penale a minorilor.

Peste 5000 de elevi și 100 de cadre didactice au beneficiat de activitățile de informare, fiind distribuite totodată, materiale educative și vizionate filme și spoturi cu mesaj preventiv.

De asemenea, au fost organizate evenimente de sensibilizare și inițiate proiecte punctuale educative în patru unități de învățământ precum ,,Violența nu te face mai puternic” , ,,Fii atent – Circulă Prudent” sau ,,Copilărie fără Violență”.

Totodată, au fost organizate concursuri și activități interactive în unitățile școlare din ciclul primar și gimnazial, copiii primind diplome și premii.

De asemenea, în licee au fost organziate jocuri de rol cu participarea adolescenților și seminarii de promovare a  meseriei de polițist.

O altă componentă a Planului de Măsuri ,,Respectăm Legea” a reprezentat-o realizarea unui nou manual pentru elevii din ciclul preșcolar și din clasele primare. Cu sprijinul RCHF Romania reprezentată de Brian Douglas au fost realizate 20.000 de manuale pentru învățare ușoară și dobândire a unui comportament preventiv. Activitatea de distribuire a manualelor a început deja în școli din mediul rural, urmând a continua până la finalul anului școlar 2018-2019.(N.B.)