Grada Forestieră Suceava a depistat 15 cazuri de încălcare a legislației doar în ultima săptămână: În zonele în care au fost semnalate încălcări privind respectarea regimului silvic vor continua acțiunile de control


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a avut în ultima săptămână o activitate susținută de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava, anunță șeful GF Suceava, Mihai Gășpărel care subliniază că pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, s-au efectuat controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și la operatorii economici care prelucrează,depozitează și comercializează material lemnos.

Potrivit acestuia, s-au identificat 15 de cazuri de încălcare a legislației în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 69500 lei.

El a menționat că au fost dispuse măsuri complementare precum confiscarea fizică de materiale lemnoase, cherestea rășinoase cu un volum de 51,9mc, cât și confiscări valorice de materiale lemnoase cu un volum de 66,32 mc, din care amintim, lemn rotund lucru în volum de 49,48mc.

„Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune”, a precizat Gășpărel.

El a mai arătat că în cadrul acțiunilor de cooperare interinstituțională, împreună cu reprezentanții I.P.J Suceava, respectiv I.J.J. „Bogdan Vodă” Suceava, au fost constatate abateri privind respectarea regimului silvic, drept pentru care au fost formulate doua sesizări penale, pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere, urmând ca verificările să continue sub aspectul desfășurării de cercetări de către cei abilitați.

„Precizăm faptul că în zonele în care au fost semnalate încălcări privind respectarea regimului silvic vor continua acțiunile de control”, a conchis Mihai Gășpărel.(N.B.)


Intră acum și în grupul de