Colegiul Prefectural Suceava a dispus măsuri suplimentare pe parcursul lunii aprilie pentru asigurarea climatului de siguranță cu prilejul Sărbătorilor Pascale

Colegiul Prefectural Suceava,  întrunit, joi, în şedinţa ordinară a aprobat o  hotărâre privind  măsurile în domeniul siguranței alimentare și în domeniul ordinii publice și siguranței populației în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, în perioada 1 aprilie-1 mai 2019, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Direcția de Sănătate Publică  Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, precum și secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc vor informa Instituția Prefectului cu privire la deficiențele constatate pe linia verificărilor efectuate în domeniul siguranței alimentare și a ordinii publice, precum și măsurile luate pentru remedierea acestora.   

În emiterea acestei decizii s-a avut în vedere că  sărbătorile pascale, prin specificul lor, necesită  o atenţie specială acordată de autorităţile cu atribuţii în asigurarea liniştii publice şi a siguranţei produselor alimentare comercializate în această perioadă, anunță Prefectura Suceava.

Hotărârea a mai avut în vedere  specificul turistic al județului și faptul că vor fi organizate manifestări religioase în toate lăcașele de cult.

Totodată, structurile de poliție din cadrul IPJ  Suceava, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţiuni în domeniu vor fi  angrenate în misiuni pentru asigurarea climatului de siguranţă pe întreg teritoriul judeţului.

Circulația pe drumurile publice din județ va fi monitorizată de cele două secții ale drumurilor naționale, SDN Câmpulung Moldovenesc și SDN Suceava.

De asemenea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava , Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava și Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava efectuează verificări pe linia respectării măsurilor în domeniul siguranței alimentare.(N.B.)