Blocul operator al SJU Suceava se va extinde pe verticală prin amenajarea a patru noi săli de operații prin supraînălțarea clădirii. Managerul Vasile Rîmbu: S-a depășit anul trecut numărul de 154.000 de intervenții chirurgicale, iar tendința este de creștere după apariția de noi specialități chirurgicale în spital


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința de săptămâna viitoare studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru extinderea blocului operator al Spitalului Județean Suceava prin amenajarea a patru noi săli de operații într-un bloc operator realizat prin supraînălțarea corpului D al clădirii.

În expunerea de motive se arată că în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou”  din Suceava, serviciile aferente Blocului Operator se desfășoară în corpul „D” al spitalului, într-un spatiu insuficient în conformitate cu legislatia în vigoare, iar în acest spațiu se efectuează intervenții operatorii la pacienții din tot județul pentru aproape toate specialitățile chirurgicale.

Totodată, se menționează că necesitatea realizării investiției prin extinderea clădirii este dată de faptul că, odată cu apariția unor noi specialități chirurgicale în structura spitalului județean, respectiv chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie,  a fost înregistrată o creștere a numărului de intervenții în fiecare an.

Astfel, potrivit managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu, în 2014 s-au efectuat 140.428 intervenții chirurgicale, 143.467 intervenții chirurgicale în 2015, 150.196 intervenții chirurgicale în 2016, 151.529 intervenții chirurgicale în 2017 și 154.529 intervenții chirurgicale în 2018

Prin extinderea pe verticală a Blocului Operator se vor înființa noi patru săli de operații care vor avea dimensiuni de aproximativ 60 mp, fiind mai mari decât cele existente, dar vor fi create și spații anexe corespunzătoare.

Investiția constă în extinderea capacității functionale a corpului D prin supraînălțarea cu un nivel, realizandu-se un spațiu nou, în conformitate cu legislația în vigoare și standardele internaționale privind eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale.

Valoarea totală a investiției cu TVA este de 29,6 milioane de lei, din care construcții-montaj 18,2 milioane de lei și ar urma să fie realizată în 18 luni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de