Acasă Actualitate Flutur s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care modernizează patru drumuri județene: Se...

Flutur s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care modernizează patru drumuri județene: Se apucă de treabă. La Panaci-Glodu lucrările se vor finaliza mai repede decât este prevăzut în contract


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, luni dimineața, întâlnire cu reprezentanții firmelor care urmează să modernizeze patru drumuri județene.

El a spus că a discutat cu reprezentanții Bitconf, firmă de construcții din Botoșani care a câștigat două licitații, una privind modernizarea drumului Boroaia spre Giulești și o altă licitație pentru modernizarea drumului județean Hârtop-Vulturești.



Flutur a arătat că pe aceste trasee sunt de executat și lucrări de artă, iar în zona Hârtop-Vulturești au fost și niște alunecări de teren și trebuie stabilizare de versanți.

„Am discutat amănuntele tehnice. Nu au niciun motiv să nu înceapă lucrările când vremea le permite. Deja au anunțat că trimit de astăzi topografii în teren ca să se apuce de treabă”, a spus Flutur.

De asemenea, președintele CJ Suceava a discutat cu reprezentanții firmei Test Prima care a câștigat o licitație pentru modernizarea drumului între Mălini și Slatina-Găinești.

Președintele Flutur a spus că lucrarea prevede modernizarea a 12 kilometri de drum județean, iar în paralel, pe nouă kilometri se fac lucrări de apă și canalizare și vor fi subtraversări.

„Se vor face lucrările concomitent de o altă firmă care execută aceste lucrări. Important este să începem pe zona Slatina poduri, podețe că sunt multe de refăcut spre Găinești și să grăbim și firma care face canalizarea”, a adăugat el.

Totodată, reprezentanții firmelor Autotehnorom și Calcarul care au câștigat o licitație pentru modernizarea drumului Panaci-Glodu, o porțiune de 6 kilometri, până în zona unde încep serpentinele spre Bilbor s-au angajat că vor face mai repede decât termenul din contract.

Flutur a mai delcarat că este intersat și de următorul tronson spre Bilbor.

„Suntem la mâna unei Hotărâri de Guvern privind inventarul comunei Panaci pentru scoatere din fond forestier. Tronsonul de șase kilometri îl vom moderniza în perioada următoare. Serpentinele după apariția Hotătârii de Guvern”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai anunțat că urmează să fie organizate alte patru licitații pentru lucrări de modernizare de drumuri județene. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version