Acasă Actualitate Flutur vrea poartă bucovineană şi la noul său birou

Flutur vrea poartă bucovineană şi la noul său birou


Intră acum și în grupul de

Şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur (PD-L), îşi va monta o poartă „bucovineană” şi la intrarea în noul său birou de la etajul 1 al Palatului Administrativ al Sucevei, unde se va muta începând de joi. Biroul prefectului de Suceava, Sorin Popescu, va fi mutat în locul biroului lui Gheorghe Flutur, iar salariaţii Prefecturii vor trebui şi ei să fie mutaţi la etajul al doilea. În momentul de faţă, în Palatul Administrativ, mai multe echipe de muncitori lucrează la reamenajări şi mutarea birourilor între angajaţii Prefecturii şi cei ai Consiliului Judeţean, termenul limită pentru finalizarea întregii acţiuni fiind miercuri seară, în condiţiile în care joi dimineaţă, la Suceava este aşteptat premierul Emil Boc şi ministrul dezvoltării Vasile Blaga.
La primul etaj al clădirii, unde va fi mutat biroul lui Gheorghe Flutur, au fost deja scoase vechile uşi de intrare în cabinet şi au fost montate uşi noi, urmând să fie instalată o poartă bucovineană la intrare, pe specificul celei care acum se află la intrarea în biroul preşedintelui CJ de la etajul al doilea.
Cei doi subprefecţi de Suceava vor prelua birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ Suceava, situate la al doilea etaj al clădirii, în timp ce vicepreşedinţii vor avea birouri la parterul clădirii. După anul 1990, Prefectura şi Consiliul Judeţean Suceava au funcţionat în Palatul Administrativ, biroul preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean fiind la etajul al doilea din aripa principală a clădirii, în timp ce biroul prefectului a fost la primul etaj, la parter fiind şi birourile senatorilor suceveni. Biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava a fost renovat imediat după ce Gheorghe Flutur a câştigat această funcţie, în iunie 2008, accesul în biroul său fiind făcut acum printr-o poartă bucovineană tradiţională sculptată în lemn, iar în zona porţii bucovinene a fost amplasat un cerdac stilizat, cu o mini-expoziţie permanentă ce prezintă tradiţiile din Bucovina. Costurile acestei investiţii nu au fost făcute publice niciodată.
O poartă bucovineană a fost instalată şi la intrarea în judeţul Suceava dinspre Bucureşti pe E 85, ca simbol al păstrării tradiţiilor în această zonă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version