Pe 15 aprilie vor începe lucrările la noul pod peste râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, vineri, 29 martie a.c., că la mijlocul lunii aprilie a acestui an vor începe lucrările la noul pod peste râul Suceava.

Primarul a precizat că vineri a fost predat proiectul tenhic la „Podul de peste râul Suceava”, care face parte din Ruta Alternativă Suceava – Botoșani.

„Pe data de 15 aprilie 2019, vor demara oficial lucrările la acest obiectiv de investiții, foarte important în vederea fluidizării traficului în Municipiul Suceava”, a spus Ion Lungu.

Licitația pentru Podul Unirii a fost câștigată de asocierea formată din două firme din Botoșani, SC Cornell’s Floors SRL și SC Comir SRL, și una din Alba Iulia, SC Aria Construct SRL.

Podul se va realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu râul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică.

Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri. Valoarea investiției este de aproximativ 900.000 de euro.


Intră acum și în grupul de