Mai multe transporturi ilegale de lemn de foc au fost depistate de polițiștii suceveni în trafic


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă, mai multe transporturi ilegale de lemn de foc, iar șoferii au fost sancționați contravențional în timp ce lemnul a fost confiscat.

Astfel, sâmbătă după amiaza, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executa activități pe linie silvică pe raza comunei Vicovu de Jos, a oprit pentru control o autoutilitară condusă pe DN 2 E de un bărbat de 46 ani din comuna Putna, care transporta respectiv lemn de foc de fag.

Bărbatul nu avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat și a fost condus cu autoutilitara încărcată cu material lemnos la Atelierul de prelucrare a lemnului aparținând de Ocolul Silvic Putna în vederea luării măsurilor legale.

Pe timpul deplasării la punctul de descărcare polițiștii au mai oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos, o altă autoutilitară condusă pe DN 2 E, de un bărbat de 38 ani din comuna Bilca ce transporta lemn de foc de fag.

Nici acesta nu avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat motiv pentru care și acesta a fost condus Atelierul de prelucrare a lemnului aparținând de Ocolul Silvic Putna în vederea luării măsurilor legale.

 În urma inventarierii, primul șofer transporta 2,48 mc de lemn de foc, iar cel de-al doilea 1,55 mc de lemn de foc.

Ambii șoferi au fost amendați, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Tot sâmbătă după amiaza, polițiștii Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Vama au identificat pe raza comunei Vatra Moldoviței, pe D.J. 176, un brărbat de  47 ani din Mănăstirea Humorului, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta lemn de foc de fag, în cantitate de 2,97 mc, fără a deține aviz de însoțire.

Și în acest caz șoferul a fost amendat, iar lemnul de foc a fost confiscat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de