Gheorghe Flutur, total dezamăgit după ce ministrul Transporturilor i-a răspuns „negru pe alb” că nu se vor începe lucrările la niciun drum expres Siret-Suceava-Pașcani: Nu mă voi opri aici și voi face toate demersurile pentru că județul Suceava are nevoie de drumuri rapide


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că a primit răspuns din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la scrisoarea pe care i-a adresat-o la începutul lunii martie și că este „total dezamăgit” că acesta i-a răspuns că nu vor începe lucrările la drumul expre Siret-Suceava-Pașcani.

Astfel, după scrisoarea adresată Ministerului Transporturilor, privind drumul expres Siret-Pașcani, ministrul Transporturilor spune „negru pe alb” că despre alocarea bugetară „ va mai vorbi”.

„Sunt total dezamăgit că în acest an nu se vor începe lucrările la niciun drum expres”, a spus Flutur.

El a menționat că nu se va opri aici și că va face tot ce depinde de el pentru că județul Suceava, care este și județ de graniță cu trafic de marfă semnificatic, dar și județ turistic, are nevoie de rute rapide.

Flutur a arătat că nici zecile de scrisori pe care le-a trimis, nici amendamentele parlamentarilor liberali nici mesajul dat de metrul de autostradă nu au sensibilizat Guvernul.

Președintele CJ Suceava a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc în care îi spunea că Suceava, fiind un județ turistic, cu  aglomerare de mijloace de transport pe tot parcursul anului, întârzierea construirii unor rute alternative de transport care să preia traficul de pe DN 2 și de pe DN 17, creează inconveniente care prejudiciază mediul economic și provoacă creșterea numărului de accidente cu victime omenești.

„Ca urmare acestor aspecte, cu respect, vă rugăm în numele locuitorilor județului Suceava, să demarați lucrările pentru drumul Siret expres DX 5, între Siret – Pașcani și a autostrăzii care leagă Moldova de Ardeal”, a transmis Flutur.

De menționat este că atât șoseaua de centură a Sucevei care ar fi trebuit finanlizată în luna iunie are acum termen de finalizare septembrie 2019, iar finalizarea modernizării DN 18 pe tronsonul Iacobeni-limita cu județul Maramureș a fost amânată pentru luna noiembrie 2019 deși trebuia inaugurată anul trecut. (T.B.)


Intră acum și în grupul de