Primarul PNL al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, repus în funcție de Tribunalul Suceava. El a fost demis în mai 2018 pentru că fusese găsit în conflict de interese în anul 2010 când era consilier local

Primarul PNL al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac , a fost repus în funcție de Tribunalul Suceava care a suspendat ordinul prefectului de Suceava din mai 2018 de încetare înainte de termen a mandatului de primar după ce acesta a pierdut un proces cu ANI care l-a găsit în conflict de interese.

În minuta Tribunalului Suceava se arată: „Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie voluntară accesorie. Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare. Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului nr. 130/23.05.2018 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 01.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Nicolae Chiriac a declarat pentru News Bucovina că decizia de suspendare a ordinului prin care i s-a încheiat mandatul înainte de termen este executorie și că urmează să se judece în continuare pentru anularea ordinului.

El a spus că are mai multe motive pentru care consideră că ordinul emis de Prefectura Suceava trebuie anulat și a menționat că mulți primari din țară au fost repuși în funcție.

Mai mult, fapta primarului a fost în urmă cu nouă ani când era consilier local.

 „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte)”, comunica Agenţia Naţională de Integritate.

Nicolae Chiriac a fost ales primar în anul 2012 și reales în 2016. (N.B.)