Acasă Actualitate Primarul PNL al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, repus în funcție de Tribunalul...

Primarul PNL al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, repus în funcție de Tribunalul Suceava. El a fost demis în mai 2018 pentru că fusese găsit în conflict de interese în anul 2010 când era consilier local


Intră acum și în grupul de

Primarul PNL al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac , a fost repus în funcție de Tribunalul Suceava care a suspendat ordinul prefectului de Suceava din mai 2018 de încetare înainte de termen a mandatului de primar după ce acesta a pierdut un proces cu ANI care l-a găsit în conflict de interese.

În minuta Tribunalului Suceava se arată: „Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie voluntară accesorie. Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare. Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului nr. 130/23.05.2018 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 01.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.



Nicolae Chiriac a declarat pentru News Bucovina că decizia de suspendare a ordinului prin care i s-a încheiat mandatul înainte de termen este executorie și că urmează să se judece în continuare pentru anularea ordinului.

El a spus că are mai multe motive pentru care consideră că ordinul emis de Prefectura Suceava trebuie anulat și a menționat că mulți primari din țară au fost repuși în funcție.

Mai mult, fapta primarului a fost în urmă cu nouă ani când era consilier local.

 „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte)”, comunica Agenţia Naţională de Integritate.

Nicolae Chiriac a fost ales primar în anul 2012 și reales în 2016. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version