Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la cea de a XX-a ediție a Târgului Ofertelor Educaționale din județul Suceava

 Unităţile liceale din judeţul Suceava vor prezenta oferta de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020 în cadrul celei de a XX-a ediţii a Târgului ofertelor educaţionale, la care sunt aşteptaţi să participe elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a  din judeţul Suceava.

Coordonatorul evenimentului, prof. consilier CJRAE Suceava, Maria Adriana Nichitean, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că Târgul Ofertelor Educaţionale va avea loc vineri, între orele 10,00-18,00, la  Shopping City Suceava  şi este organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

“Sunt așteptați elevii claselor a VII-a și a VIII-a din judeţul Suceava însoțiți de profesori sau părinți, la standurile amenajate de fiecare instituție de învățământ, pentru a se informa cu privire la ofertele educaționale ale liceelor și colegiilor sucevene”, a precizat Nichitean.

Ea a spus că la acest eveniment CJRAE Suceava va avea amenajat un stand la care profesorii consilieri vor aplica teste de interese elevilor și vor oferi consiliere, la cerere.

Totodată, pe scena amenajată în cadrul târgului, liceeni din județul Suceava vor susține momente artistice.

“Ediție aniversară, comunicare între generații, cerere și ofertă, teste de interese, consiliere, talente pe scenă… Acestea sunt reperele celei de-a XX-a ediții a Târgului Ofertelor Educaționale, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava”, a mai spus Nichitean.

La ediţia precedentă a Târgului Ofertelor Educaţionale au participat cu standuri de prezentare 24 de unităţi liceale de stat şi particulare din judeţul Suceava, dar şi o şcoală postliceală sanitară.

(L.B)