Intră acum și în grupul de
Acesta a precizat că deţine o listă cu numerele de înmatriculare a maşinilor ce au mai fost implicate în asemenea acţiuni şi că sunt ţinute sub observaţie. „Sunt adevărate reţele care se întind şi în alte judeţe. Cei care au mai făcut asemenea lucruri vor mai face, de aceea îi monitorizăm. Sunt aceeaşi vechi clienţi care vor încerca să mai practice, nişte samsari de carne de cal”, a afirmat Petrea Dulgheru, precizând că modalitatea de vânzare a cărnii de cal poate fi directă, prin intermediari sau de la unităţi de procesare unde carnea nu a fost verificată anterior vânzării.
„Carnea de cal este mai ieftină, dar poate proveni de la cai bătrâni şi bolnavi. Dacă ar proveni de la cai verificaţi şi tăiaţi în abatoarele specializate, nu ar fi nici o problemă, pentru că este o carne bună”, a mai spus şeful DSVSA Suceava. Acesta a ţinut să atragă atenţia că acest animal poate fi infestat cu trichineloză şi se poate transmite uşor la om dacă nu este preparată bine carnea.