Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a apreciat investițiile în dotări la SJUSuceava arătând că fără implicarea CJ Suceava acestea nu ar fi fost posibile. El și-a exprimat satisfacția că la Suceava se fac în mod curent intervenții endovasculare care sunt de multe ori salvatoare de vieți


Intră acum și în grupul de

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, a declarat, joi, la deschiderea primului Simpozion regional multidisciplinar de tehnici endovasculare organizat la Spitalul Județean de Urgență Suceava că această unitate spitalicească are și oameni competenți, dar și dotare pe măsură.

„Lucrurile frumoase și deosebite se fac cu oameni competenți. Aceste realizări deosebite nu se pot face decât cu o dotare pe măsură care există pe deplin în acest spital”, a spus Hâncu.

El a menționat că după 36 de ani pe care i-a petrecut în acest spital, a constatat și acum deosebita preocupare ca acest spital să ajungă la standarul existent.

„Fără viziunea și implicarea deosebită a CJ Suceava, a lui Gheorghe Flutur, nu s-ar fi ajuns aici. Nu fac propagandă electorală, dar e un fapt recunoscut. Mă uitam la Spitalul Județean Ploiești. Și acolo e Consiliu Județean și poate municipiul Ploiești este mai mare și mai dezvoltat decât Suceava.Sunt niște realități pe care trebuie să le recunoaștem și să le știe toată lumea”, a spus Sorin Hâncu.

El a mai arătat că este foarte important că la SJU Suceava se desfășoară Simpozionul regional multidisciplinar de tehnici endovasculare.

„Este un lucru foarte important pentru că patologia endovasculară și intervențiile endovasculare care sunt minim invazive sunt de multe ori salvatoare de vieți, salvatoare de situații deosebite. Ne uităm la piciorul diabetic care începe cu necroză de unghie și se termină cu amputație de coapsă. Eu am trăit astfel de lucruri și care acum se pot preîntâmpina. Nu mai vorbim de intervenția de urgență în infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale. Sunt lucruri foarte importante și mă bucur că la Suceava se fac curent astfel de intervenții”, a spus Sorin Hâncu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de