„Ziua porţilor deschise” la ISU „Bucovina” Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava organizează sâmbătă, începând cu ora 10:00, „Ziua porţilor deschise”, zi în care este sărbătorită Protecţia civilă. Potrivit plutonierului major Alin Găleată, din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice a ISU Suceava, manifestarea cuprinde o expoziţie de materiale explozive descoperite pe teritoriul judeţului Suceava şi va fi prezentată autospeciala grupei pirotehnice şi a detectorului de metale din dotarea grupei, urmată de o demonstraţie de lucru pe timpul descoperirii muniţiei.
Vor mai fi prezentate aparatura de cercetare chimică din dotarea inspectoratului, punctul de prim ajutor şi triaj al răniţilor organizat în cortul din dotarea autospecialei de descarcerare, punctul de comandă a conducerii organizat în cort de comandament, dar şi mijloace de protecţie individuală din dotare. Totodată, va avea loc şi o demonstraţie de acţiune a grupei de cercetare CRBN (chimic-radiologic-biologic-nuclear).

Tot în cadrul manifestării prilejuite de Ziua Protecţiei Civile, vineri s-a desfăşurat concursul „Cupa Protecţiei Civile” – ediţia a II-a – minifotbal, la terenul acoperit (balon) al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.


Intră acum și în grupul de