Ion Lungu, la dezbaterea națională pe educație de la Suceava: Ne trebuie o strategie pe minim 20 de ani. Fiecare nou ministru al Educației vine cu o nouă strategie și bramburește elevi, părinți, bunici și profesori


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, în deschiderea Dezbaterii naționale privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal realizată sub patronajul Administrației Prezidențiale în cadrul proiectului „România Educată” că strategia din învățământ trebuie să rămână aceeași măcar 20 de ani pentru că acum când se numește un nou ministru al Educației acesta ștege cu buretele tot ce s-a făcut înainte și o ia de la început, zăpăcind toți actorii implicați.

Lungu a spus că nu întâmplător Dezbaterea națională pe educație este la Suceava ci pentru că în anul 2017, sub patronajul președintelui Klaus Iohannis, municipiul Suceava a luat Premiul Excelență în Educație la Gala Asociației Municipiilor din România un lucru care arată că educația în acest oraș este pe un drum bun.

„Mă bucură faptul că acest proiect a ajuns astăzi, aici, la Suceava și fără a critica, fără a face politică, parcă este un blestem, cel puțin în domeniul educației: atunci când vine un ministru șterge cu buretele, ia totul de la capăt, vine cu o altă strategie, zăpăcește, bramburește toată asistența, începând cu copiii, părinții, bunicii, profesorii. Este o realitate”, a spus Lungu.

El a arătat că el crede că ceea ce își propune acest proiect, „România Educată”, să facă o strategie concretă pentru 20 de ani, ar fi un lucru benefic pentru că se va ști exact ceea e au de făcut în domeniul învățământului atât autoritățile locale cât și profesorii și copiii.

„Ne dorim ca această strategie „România Educată” să fie aprobată și să fie agreată de toate forțele politice, să nu mai umblăm în strategia de învățământ măcar 20 de ani”, a conchis Ion Lungu.    

Departamentul de Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale organizează, miercuri, la Suceava, Dezbaterea națională privind arhitectura curriculară pentru învățământul primar, gimnazial și liceal în cadrul căreia au fost prezentate de consilierul de stat Ligia Deca și rezultatele proiectului lansat de președintele Klaus Iohannis, „România Educată”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de