Inspectorii sanitari suceveni au început acţiunile de control la unităţile de cazare şi de alimentaţie publică din zonele turistice ale judeţului care organizează mese festive sau oferă pachete turistice cu prilejul Sărbătorilor Pascale. În prima săptămână au fost controlate 27 de astfel de unităţi fiind aplicate amenzi în valoare de 7200 de lei


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică  din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că în data de 1 aprilie 2019 au început verificări la unităţi de cazare şi de alimentaţie publică din zonele turistice ale judeţului care organizează mese festive sau oferă pachete turistice cu prilejul Sărbătorilor Pascale.

El a explicat că verificările fac parte din controlul tematic dispus de Prefectura Suceava în contextul în care se aşteaptă un aflux mai mare de turişti care doresc să petreacă Sărbătorilor Pascale în Bucovina.

Sădean a precizat că în prima săptămână din luna aprilie au fost controlate 27 de unităţi de cazare şi de alimentaţie publică.

El a spus că în urma acestor acţiuni de control au fost depistate deficiențe de ordin igienico-sanitar la 4 unități, printre abaterile constatate numărându-se lipsa dotării grupului sanitar pentru consumatori cu mijloace pentru asigurarea igienei individuale, lipsa marcării suprafețelor de lucru la blocul alimentar, lipsa substanțelor biocide pentru efectuarea operațiunilor de dezinfecție, lipsa cursurilor de igiena la personalul angajat.

Medicul sucevean a mai spus că inspectorii sanitari au aplicat  sancțiuni în valoare de 7 200 de lei în cazul unităţilor unde s-au constatat deficienţe, fiind dispuse măsuri de remediere a acestora.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a arătat că inspectorii sanitari verifică modul în care sunt asigurate condițiile de igienă în spațiile de cazare, preparare și servire a mesei, existența produselor pentru curățenie și dezinfecție, efectuarea de către personalul angajat a cursurilor de igienă obligatorii, starea de curățenie la grupurile sanitare, precum și dotarea cu materiale și mijloace pentru igiena mâinilor.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de