Urmărit de poliţişti, a ajuns cu maşina într-un şanţ


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu a oprit la semnul poliţiştilor, un şofer băut a fost urmărit şi prins abia după ce a derapat cu maşina şi a ajuns într-un şanţ. Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii desfăşurate pe raza municipiului Rădăuţi şi a localităţilor limitrofe, în timp ce un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi efectua activităţi specifice pe D.J. 178 F pe raza comunei Frătăuţii Vechi, s-a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism având numere de înmatriculare străine, conducătorul acestuia neoprind pentru control, continuându-şi deplasarea spre comuna Gălăneşti.
Poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului, fiind solicitat prin staţie şi sprijinul echipajului de poliţie rurală din cadrul Postului de Poliţie Gălăneşti.
Astfel, echipajul de poliţie rurală a blocat drumul judeţean DJ 178 F cu autospeciala de serviciu, efectuând din nou semnal regulamentar de oprire atât cu semnale acustice şi luminoase, cât şi cu baston reflectorizant. Conducătorul auto a ignorat şi de această dată semnalul, încercând să ocolească autospeciala poliţiei, pe acostamentul şi şanţul din dreapta. Datorită neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu gheaţă, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, după care a intrat în şanţ, rămânând imobilizat.
În urma coliziunii nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar conducătorul auto a fost identificat ca fiind C. CRISTIAN, în vârstă de 21 ani, din comuna Vicovu de Jos, care a declarat că nu a oprit la semnal întrucât nu posedă permis de conducere şi a consumat băuturi alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorului auto, poliţiştii i-au întocmit dosar penal ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de