Fondul forestier de la marginea municipiului Vatra Dornei, la un pas de a lua foc


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit sâmbătă dimineaţă cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie aparţinând lui Radu L., în municipiul Vatra Dornei, str. Podul Verde. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 08:50, iar la sosirea gărzii de intervenţie incendiul se manifesta la acoperişul magaziei, existând pericolul de propagare la anexe, magazii învecinate şi fondul forestier (aflat la circa 3 metri de magazie).

Flăcările au fost stinse la ora 10:00, în limitele găsite, arzând doar acoperişul magaziei pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi s-au degradat pereţii construcţiei. Pagubele au fost estimate în primă fază la 1.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de către un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat anexele, magaziile învecinate în valoare de aproximativ 20.000 lei. De asemenea, a fost salvat fondul forestier.
La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de jandarmi, ce a participat la asigurarea măsurilor de ordine, acesta desfăşurând activităţi de izolare a zonei şi îndepărtarea curioşilor.


Intră acum și în grupul de