Acasă Actualitate Gheorghe Flutur a semnat Certificatul de Urbanism pentru conducta de gaz natural...

Gheorghe Flutur a semnat Certificatul de Urbanism pentru conducta de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei și cere o Hotărâre de Guvern prin care investiția să fie declarată de importanță națională pentru ca lucrările să înceapă imediat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, Certificatul de Urbanism pentru tronsonul de conductă de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei și cere ministrului Economiei, Niculae Bădălău să inițieze o Hotărâre de Guvern prin care aceasta să fie declarată de importanță națională.

Astfel, potrivit unui anunț al CJ Suceava, președintele Gheorghe Flutur a solicitat ministrului Economiei, Niculae Bădălău, să inițieze o Hotărâre de Guvern privind declararea proiectului de investiții  ”Conducta de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta – Vatra Dornei” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, prezentând și argumentele de care trebuie să se țină cont în acest sens.



Totodată, Gheorghe Flutur a semnat joi Certificatul de Urbanism pentru acest tronson al conductei de transport gaze naturale.

„Conducta Pojorâta – Vatra Dornei este definită ca fiind ETAPA II a Conductei de transport gaze naturale Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, având o lungime de 26,394 km.

Aștept să se deblocheze cât mai curând realizarea acestei investiții, de importanță națională , vitală pentru întreaga zonă”, a spus Flutur.

De subliniat este că președintele Gheorghe Flutur a arătat în ultima perioadă că doar declararea acestei investiții de importanță națională poate activa mecanismul prevăzut de o lege din 2016 prin care lucrările se pot realiza chiar dacă terenul necesar este în litigiu.

El consideră că aceasta este singura soluție pentru ca investiția la conducta de gaz natural spre Vatra Dornei poate să înceapă imediat pentru că alte variante luate în calcul de parlamentarii PSD de Suceava nu vor putea să deblocheze proiectul într-o perioadă de timp rezonabilă.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version