Sorin Ciobanu este noul şef al Direcţiei Silvice Suceava


Intră acum și în grupul de

Noul director general al Direcţiei Silvice Suceava, cea mai mare direcţie de profil din ţară, Sorin Ciobanu, a fost instalat luni dimineaţă, în funcţie, în prezenţa directorului general-adjunct al Regiei Naţionale a Pădurii, Gheorghe Nichiforel, şi a prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, ambii foşti directori ai Direcţiei sucevene. Sorin Ciobanu a cerut şefilor de ocoale să dea dovadă de competenţă şi profesionalism pe toată perioada activităţii lor sub comanda sa.

La rândul său, prefectul Sorin Popescu a arătat că e o conjuctură favorabilă pentru Direcţia Silvică Suceava, în condiţiile în care atât în conducerea administrativă a judeţului sunt foşti directori ai DS Suceava, el şi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, dar şi în conducerea RNP se află un fost director al DS Suceava, Gheorghe Nichiforel. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că speră ca politizarea în cadrul Direcţiei să nu meargă până la nivelul şefilor de ocoale. „Nu vreau politizarea funcţiilor de şefi de ocol silvic”, a spus Popescu.

Ceremonia de investitură a avut loc într-un cadru festiv, dar destul de sobru, fiind prezenţi mai mulţi şefi de ocoale şi fosta conducere a Direcţiei Silvice Suceava. Ex-directorul general, Valerian Solovăstru, a declarat, la rândul său, că perioada 2005-2008 a fost una foarte bună pentru această unitate, dar că se prefigurează o situaţie dificilă în perioada următoare, generată de criza economică mondială. Solovăstru va ocupa fotoliul de director tehnic pentru perioada următoare.


Intră acum și în grupul de