În aşteptarea hotărârii de reorganizare a Gărzii de Mediu, comisariatul judeţean nu a putut aplica nici o sancţiune


Intră acum și în grupul de

Reorganizarea Comisariatului General al Gărzii Naţional de Mediu a pus comisariatele judeţene în imposibilitatea de a aplica sancţiuni. „Datorită faptului că se aşteaptă hotărârea de Guvern de reorganizare a instituţiei şi există o hotărâre a Curţii de Justiţie de invalidare a unei hotărâri anterioare de organizare a Gărzii, se putea în această perioadă contesta legalitatea funcţionării instituţiei şi a deciziilor emise, astfel că în această perioadă nu au fost aplicate sancţiuni, dar nu s-au înregistrat nici evenimente deosebite”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Comisariatului Judeţean de Mediu Suceava, Constantin Harasim.
Acesta a ţinut să mai precizeze că în cazul în care ar fi existat probleme, conform legii, o faptă poate fi constatată la o anumită dată, în prezenţa a doi martori, iar sancţiunea pentru fapta comisă se poate aplica în termen de 2 până la 6 luni de la data constatării.
Precizăm că desfiinţarea comisariatelor regionale în urmă cu aproape doi ani de zile a fost atacată în instanţă, iar în momentul de faţă se intenţionează reînfiinţarea lor. Pentru zona regiunii de nord-est, Comisariatul Regional de Mediu şi-a avut sediul la Suceava.


Intră acum și în grupul de