Plantări de puieţi şi concursuri şcolare de ziua Gărzii Naţionale de Mediu


Intră acum și în grupul de

Constantin HarasimŞeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că acţiunile preponderente pentru următoarea perioadă vor fi cele privind salubrizarea localităţilor şi buna gestionare a deşeurilor, mai ales că zonele rurale creează probleme în special pe cursurile de apă. „Vom pune accent pe colectarea selectivă a deşeurilor, cu atât mai mult cu cât până la începutul verii, comunele trebuie să îşi rezolve problema gropilor de gunoi ce trebuiesc desfiinţate. Iar pe termen scurt vom avea câteva activităţi privind ziua Gărzii Naţionale de Mediu, ce se sărbătoreşte pe data de 12 martie”, a declarat Constantin Harasim.

Acesta a precizat că în acest an, sărbătoarea Zilei Gărzii Naţionale de Mediu va cuprinde două componente, respectiv acţiuni de plantări şi lansarea unui concurs şcolar. Astfel, în 11 judeţe, printre care şi Suceava, Iaşi, Botoşani, Bacău şi Neamţ şi municipiul Bucureşti, acţiunile de plantare se vor desfăşura cu sprijin din partea Romsilva, ce va pune la dispoziţie puieţi şi suportul logistic (găleţi şi săpăligi).
„Vom discuta la Primăria Suceava privind terenul pe care vom planta puieţii, să fie unul din domeniul public, nu privat, ca să nu ne trezim mai târziu că munca a fost zadarnică”, a precizat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava. Acesta a menţionat că anul trecut o acţiune asemănătoare a avut loc în zona MES SA Suceava, unde au fost plantaţi vreo 200 de puieţi. „Am fost de mai multe ori pe acolo pentru a verifica, şi vreau să spun că mai mult de jumătate din ei s-au prins”, a afirmat Constantin Harasim.
Acesta a mai adăugat că în cadrul acţiunii de plantare, judeţele Suceava, Bacău, Neamţ şi alte două vor beneficia de sprijinul voluntarilor de la „Mai mult verde”, pentru restul judeţelor plantările urmând a fi făcute prin forţe proprii.

Constantin Harasim a mai menţionat că în toate cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti se va iniţia un concurs şcolar cu durată de două luni, sprijinit de Garda de Mediu.


Intră acum și în grupul de