Lucrările la noul pod peste râul Suceava au început. Ion Lungu: Podul este vital pentru municipiul Suceava să putem construi încă un ax principal de circulație. Gheorghe Flutur: Proiectul se înscrie pe harta de investiții curajoase


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a inaugurat, luni dimineața, lucările la noul pod peste râul Suceava care face parte din ruta alternativă Suceava-Botoșani.

„Această rută alternativă, cu o lungime de aproximative patru kilometri are mai multe etape”, a spus primarul.

El a arătat că ruta alternativă începe de pe strada Apeductului, traversează Pârâul Cetății și ajunge la noul pod peste râul Suceava, cu o lungime de 104 metri de unde ajunge în strada Energeticianului, iar de aici se va trece calea ferată și apoi se va face legătura cu DN 29”.

Primarul a spus că după ce vor fi realizate cele două tronsoane va fi modernizat și traseul prin strada Mirăuți.

Totodată, potrivit lui Ion Lungu, după pod, există încă două variante de drum care vor putea fi foslosite, una care ajunge la Școala Generală Plopeni și o alta spre Stația CFR Văratic.

Podul nou va avea o lățime totală de 11 metri, cu benzi de patru metri pe sens și două trotuare de 1,5 metri.

El a explicat că podul nu a fost proiectat cu patru benzi pentru că structura actuală a străzii Apeductului nu permite încă patru benzi, dar dacă va fi foarte solicitat se va găsi o posibilitate de lărgire.

Perioada de realizare a podului este de 24 de luni de la data semnării contractului, respectiv de la 19 decembrie 2018 la 19 decembrie 2020, dar constructorul s-a angajat că termină lucrarea mai repede

Ion Lungu a menționat că lucrarea este finanțată din credit și i-a înmânat constructorului autorizarea de creditare pentru a avea un motiv suplimentar să lucreze foarte mult, repede și de calitate.

Construcția podului costă 5 milioane de lei.

În anul 2019 ar urma să fie conturat podul dacă vremea permite, a asigurat constructorul.

Ion Lungu inaugureza lucrările la podul peste răul Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 15. April 2019

Primarul a menționat că în apropiere va fi amenajată și zona de agrement.

„Podul este vital pentru municipiul Suceava. Să putem construi încă un ax principal de circulație în municipiu”, a spus Lungu.

Prezent la deschiderea lucrărilor la acest pod, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a remarcat  că atât el cât și primarul au căști galbene și nu veste galbene și l-a felicitat pe Ion Lungu pentru inițiativă.

„Sunt alături de primarul Ion Lungu în acțiunea lui de deblocare a traficului. Sper să se finalizeze până în septembrie și centura veche a Sucevei ca să nu mai fim atât de aglomerați”, a spus Flutur care a subliniat că acest proiect se înscrie pe harta investițiilor curajoase. (T.B.)


Intră acum și în grupul de