Proiectul de realizare a unui punct de belvedere cu podeaua transparentă de tip Skywalk în zona Piatra Șoimului din Masivul Rarău va fi reluat de Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava reia în acest an proiectul realizării unui punct de belvedere de tip Skywalk în zona Piatra Șoimului din Masivul Rărău.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2019, Consiliul Județean Suceava își propune să suplimenteze până la 20.000 de lei suma prevăzută în anul 2018 necesară actualizării studiului de fezabilitate pentru realizarea punctului de belvedere de tip Skywalk.

Până în prezent nu s-a prezentat nicio firmă la licitațiile organizate pentru realizarea acestui obiectiv care era evaluat la suma de 400.000 de lei.

Proiectul acestui skywalk a fost lansat de fosta conducere a CJ Suceava în proiectul „Unseen Bucovina” care include mai multe obiective interesante, dar mai puțin vizitate de turiști.

Astfel, se va realiza un nou punct de belvedere pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău, care va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie.

Din acel punct, ce permite o panoramă de 270 de grade, se văd Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv.(T.B.)


Intră acum și în grupul de