Harșovschi anunță că vor fi realizate reparații ample la străzi în toate cartierele: Nu doar peticiri, ci covoare asfaltice și trotuare. Anul acesta se pare că avem și constructori buni


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, pentru News Bucovina că în acest an vor fi realizate ample lucrări de reparații la străzi în toate cartierele municipiului, dar că lucrările nu se vor rezuma doar la peticiri și plombări, ci vor fi turnate covoare asfaltice și se vor reabilita și trotuarele.

El a recunoscut că anul trecut s-au executat puține lucrări pentru că firma care avea contract cu municipalitatea nu avea suficientă forță de muncă, dar că acum este un nou contract semnat în octombrie.

„Este o ofensivă foarte bine pusă la punct de reparații ample, nu doar peticiri și plombări, ci covoare asfaltice și trotuare. Vorbim de toate cartierele municipiului Suceava și cred că este un lucru normal”, a spus viceprimarul.

El a arătat că din cartierul Burdujeni se începe cu strada Eroilor care se va reface în totalitate și că se refac și trotuarele, iar în Ițcani se va finaliza modernizarea străzii Biruinței și se pe strada Gheorghe Doja până la fostul Centrofarm.

În zona centrală, după finalizarea modernizării străzii Curtea Domnească se modernizează și toate străduțele adiacente, dar că se reabilitează și parcul din zonă și vor fi realizate sensuri unice pentru fluidizarea traficului și mărirea numărului de locuri de parcare.

Totodată, se va reabilita și restul de parcare din zona Liceului de Artă.

În cartierul George Enescu se lucrează în zona Albina pe strada Zorilor care va fi refăcută total, la fel ca strada Lazăr Vicol și vor fi reabilitate și de reședință din zonă Albina.

În cartierul Obcini se va începe cât de curând proiectul de modernizare a străzii Viitorului, care a fost propusă la modernizare prin proiectul participativ 2018, dar acum s-a finalizat documentația.

Pe această stradă se vor amenaja parcări stânga-dreapta cu pavaj, fără să mai fie blocat carosabilul.

„Îmbinăm spațiul verde cu parcări”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a mai spus că se vor face reparații și pe strada Zamca, iar pentru că s-au finalizat lucrările de termoficare pe strada Grigore Ureche va intra și aceasta în reabilitare, inclusiv trotuarele, urmând să aibă parcări în spic.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi live pentru NewsBucovina

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 16. April 2019

„Toate cartierele municipiului intră în reabilitate. Anul acesta se pare că avem și constructori buni. Avem 30 de milioane de lei pentru aceste lucrări. Sper să-l cheltuim și, dacă este nevoie, chiar să suplimentăm”, a spus Lucian Harșovschi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de