Contestatarii Bucovina Rock Castle au citit versete din Biblie și au prezentat chestiuni numerologice pentru a argumenta demersul lor în Consiliul Județean Suceava. Contestația lor a fost respinsă


Intră acum și în grupul de

Contestatarii Bucovina Rock Castle și ai Festivalului Medieval au citit versete din Biblie, au venit cu argumente numerologice și cu Vechiul Testament pentru a convinge consilierii județeni să blocheze finanțarea manifestărilor din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Unul dintre aceștia a  susținut că și directorul Direcției pentru Cultură, Aurel Buzincu i-ar fi spus că este împotriva acțiunilor care se fac în Cetatea de Scaun.

El a spus că au fost deranjați până la ora 4 dimineața și că dacă se invocă dreptul la liberă exprimare de ce nu se respectă dreptul lui de a dormi.

„Dacă noi, cultul neoprotestant din Suceava ar fi avut concert până la 3 noaptea am fi fost înjurați”, a spus acesta.

Pentru a-și susține demersul ei au spus că Suceava este situată la 47 de grade latitudine nordică și că acesta este și numărul anilor de domnie a lui Ștefan cel Mare, și că cifra 4 este aceeași cu numărul de evanghelii, dar au prezentat și argumente din Vechiul Testament și au citit versete din Biblie.

Reprezentanți mai multor organizații culturale din municipiul Suceava au respins toate argumentele acestora și au susținut organizarea în continuare a Bucovina Rock Castle, remarcând că nu au existat probeleme când cultul neoprotestant a organizat concerte pe stadion.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că el este cu deschidere totală față de societatea civilă și a făcut un apel la înțelepciune și toleranță.

„Rolul nostru este să încurajăm toleranța și să-l înțelegem și pe cel care are altă părere decât mine. Majoritățile să înțeleagă minoritățile”, a spus Flutur.

El a arătat că dacă o tânără generație vrea altceva, el cred că rolul este să fie ascultată, iar în limitele cadrului legal să fie lăsați să se desfășoare, respectând drepturile acestora care sunt garantate de Constituție.

Contestația a fost respinsă cu 28 de voturi și opt abțineri. (T.B.)


Intră acum și în grupul de