Flutur: Pasajul între corpurile Spitalului Județean Suceava se face garantat mai ales că vor mai fi făcute noi construcții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în ședința Consiliului Județean Suceava în care s-a aprobat bugetul pentru 2019 că se finanțează în acest an studiul de fezabilitate pentru pasajul care va uni corpurile de clădire ale Spitalului Județean de Urgență Suceava.

„Facem acum studiul de fezabilitate și vom face garantat acel pasaj subteran”, a spus Flutur.

El a arătat că pe cele două hectare de teren din zona Spitalului Vechi se vor face noi investiții, respectiv blocul pentru medici, dar și spitalul de copii de 350 de paturi cu maternitatea înglobată și că a avut discuții și cu reprezentanții Laboratorului de Mediciă Legală care nu au spații corespunzătore.

„Discuția cu proiectantul este cât de lung este pasajul”, a spus Flutur care a menționat că a reieșit din ultimele discuții că acesta va fi lung și cu o pantă domoală.

El a arătat că pentru realizarea acestui pasaj s-au purtat discuții cu specialiști pentru anumite soluții și că au fost prezentate și în presă unele soluții.

„Deoparte și de alta a drumului noi facem investiții serioase. Facem studiul de fezabilitate și vom căuta și bani”, a spus președintele CJ Suceava care a menționat că pasajul va trebui să permită traficul ambulațelor  și al pacienților.

Și managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că acest proiect al realizării unei legături între cele două corpuri va fi pus în aplicare indiferent de opinii.

„Nu ne vom lăsa bătuți în fața niciunui proiect, inclusiv de acea sub sau supra traversare, indiferent de opinii. Ea este utilă”, a spus Rîmbu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de