Gheorghe Flutur a făcut apel Poliției să caute soluții pentru fluidizarea traficului în perioada Sărbătorilor Pascale: Au început reproșuri din partea unor turiști că traversează Gura Humorului în două ceasuri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, joi, apel în plenul Consiliului Județean Suceava pentru fluidizarea traficului în zonele cu turiști în special în perioada Sărbătorilor Pascale.

Vorbin după prezentarea raportului trimestrial al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, Gheorghe Flutur a făcut un apel Poliției Rutiere să găsească soluții pentru fluidizarea traficului.

„Fac un apel, pentru fluidizarea traficului în zonele cu turiști mulți. Am în față o statistică. Niciodată orașul Suceava nu a fost atât de plin de turiști ca în acest an de Paști. El a arătat că e o mare bucurie că pentru noi. Evenimentele care sunt organizate. Muzeul, Cetatea de Scaun sunt niște magneți care atrag”, a spus Flutur.

El a menționat că în ziua de Paști vor fi organizate concerete, Clopotele Bucovinei și Concertul de toacă, urmând să vină și Ovidiu Lipan Țăndărică căruia zilele trecute nu i s-a găsit cazare în municipiul Suceava pentru că e plin.

„Sucevița e campioană. Cea mai mare densitate de turiști o avem acolo. Și zona Humorului și Câmpulung și Vatra Dornei au crescut foarte mult față de anul trecut”, a spus președintele Flutur.

El a arătat că e nevoie de fluidizarea traficului.

„Au început reproșurile din partea unor turiști care traversează Humorul în două ceasuri, sau alte zone, și va trebui să găsim formule de fluidizarea traficului în anumite zone în perioada care urmează”, a spus Flutur.

El a menționat că este nevoie și de curățenie pentru că, din păcate, parcările de pe drumurile naționale arată foarte rău.

„Sunt tomberoane, gunoaie depozitate nu le ia nimeni. Să facă un contract cu cineva că nu ne fac cinste”, a conchis Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de