Viceprimarul Lucian Harșovschi este optimist că în scurt timp colectarea selectivă a deșeurilor se va face corect în municipiul Suceava: Sucevenii vor începe să respecte mediul înconjurător, să se respecte pe ei și să ne respectăm cu toții pentru copiii noștri.


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat pentru News Bucovina că este încrezător că într-o perioadă scurtă de timp sucevenii vor efectua coletarea selectivă a deșeurilor pentru că în primul rând se respectă pe ei și respectă și mediul.

El a declarat că de la sfârșitul anului trecut este în vigoarea un nou contract de salubrizare pentru 12 ani și că dacă la case colectarea selectivă a fost soluționată în proporție de peste 95 la sută, după ce au fost împărțite pubelele cu fracție umedă și uscată, mai sunt probleme la punctele de colectare.

„E mai bine decât era, dar întotdeuna e loc de mai bine”, a spus Harșovschi.

El a menționat că a  discutat cu operatorii și cu angajații din compartimentul de specialitate din Primărie pentru a fi găsite soluții în viitor pentru a stimula sucevenii  să facă această colectare selectivă.

Viceprimarul a amintit că la punctele de colectare au fost amplasate tomberoane negre și tomberoane galbene și a fost făcută și o campanie cu pliante în fiecare cutie poștală, cu scrisori, cu afișe la intrarea în scările de bloc privind colectarea selectivă.

„Nu poate să vină cineva acum să-mi spună că sucevenii nu știu să colecteze. Ei știu să colecteze, dar nu aplică. Rolul nostru e de a informa. Am făcut aceste informări și le vom mai face prin școli”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a adăugat că se vor face și acțiuni de prevenție și chiar de amendare a sucevenilor care nu respectă această colectare selectivă.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi live pentru NewsBucovina

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 16. April 2019

Potrivit viceprimarului angajații Primăriei care se ocupă de acest domeniu vor avea haine distincte și vor face atât îndrumare, dar vor putea aplica și amenzi.

„Vom merge pe teren și vom sta, prin rotație, la toate punctele de colectare, să îndrumăm oamenii cum să colecteze. Vom sta cu oamenii de vorbă să le explicăm. Nu avem altă soluție. La un moment dat se va verifica dacă face colectare selectivă și se pot aplica sancțiuni”, a spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi a mai spus că numărul de tomberoane pentru materialele reciclabile este suficient, dar că sucevenii trebuie să știe să reducă volumul acestora prin presare.

„Volumul trebuie să fie cât de cât compactat.Aceste lucruri se învață.Încet, încet. Sucevenii sunt informați”, a spus viceprimarul.

El a precizat că municipalitatea și-a propus o colectare selectivă de minim 42 la sută anul acesta, dar crede că se va ajunge la minim 50 la sută.

Viceprimarul a explicat se mai face o colectare selectivă la a doua mână, iar pe groapa de gunoi a ajuns doar fracția umedă, iar fracția uscată a fost valorificată de operator.

„Sucevenii vor începe să respecte mediul înconjurător, să se respecte pe ei și să ne respectăm cu toții pentru copiii noștri”, și-a exprimat convingerea Lucian Harșovschi. (T.B.)


Intră acum și în grupul de