Prefectul Mirela Adomnicăi, nemulțumită de comunicarea DSP Suceava: Trebuie comunicat riguros pentru a nu genera situații de panică. Am avut două cazuri de practicarea medicinei în mod nelegal, dar s-a creat sentimentul că avem un fenomen județean cu practicarea medicinei în mod ilegal


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat luni, în cadrul seriilor de dezbateri academice organizate de USV privind comunicarea câteva repere privind activitatea unui comunicator al unei instituții publice, explicând studenților prezenți că nu vor putea comunica eficient și credibil despre o anumită organizație dacă nu cunosc întregul angrenaj al acesteia.

Ea le-a spus că ar fi de preferat să facă practică în cât mai multe instituții pentru a vedea cum funcționează acestea și care sunt nevoile de comunicare.

Prefectul a precizat că la Direcția de Sănătate Publică Suceava poate că este nevoie de o comunicare mai eficientă.

Întrebată de unul dintre studenți despre situația de la DSP Suceava, ea a spus că sănătatea publică reprezintă o zonă de mare interes și sunt diverse situații când trebuie comunicat foarte riguros pentru a nu genera situații de panică.

Adomnicăi a exemplificat cu o situație recentă din județul Suceava când au fost depistate două cazuri de practicare a medicinei în mod nelegal, după ce la două cabinete medicale, în urma unor reclamații, s-a constatat că cei care practicau acolo nu erau absolvenți de studii care să le permită practicarea în acel cabinet.

„Eu am avut sentimentul că nu s-a comunicat suficient referitor la ce competențe are Direcția de Sănătate Publică în acest sens, competențe foarte limitate, astfel încât la un moment dat s-a creat sentimentul că avem și un fenomen la nivelul județului cu practicarea medicinei în mod ilegal și că autoritățile nu intervin ca să remedieze această problemă și cetățeanul este neprotejat pentru că autoritățile nu-și fac datoria”, a spus prefectul.

Ea a arătat că în situațiile respective a fost și un vid legislativ, dar și că nu există un fenomen la nivelul județului.

„De aceea cred că, la vremea respectivă, o altfel de comunicare ar fi creat informarea corectă și nu ne-ar fi isterizat față de fenomenul la care ne expunem pentru că s-a scăpat de sub control practicarea activității de medicină în județ”, a explicat Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de