Prefectul Mirela Adomnicăi anunță că în minivacanța de Paști și 1 mai circulația rutieră va fi supravegheată și aerian cu un elicopter MAI. Poliția Rutieră va acționa cu echipaje suplimentare pe DN 17 și DN 2 E pentru monitorizarea și fluidizarea traficului

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, marți, că preocuparea pentru perioada următoare este legată de siguranța rutieră și fluidizarea traficului în condițiile în care în județ sunt mulți turiști.

„În această perioadă, în județ, se află foarte mulți turiști ceea ce creează o suplimentare în trafic și un risc de aparție a ambuteiajelor”, a declarat prefectul.

Ea a spus că Poliția Județeană Suceava, pe lângă acțiunile pe care le întreprinde pentru siguranța rutieră suplimentează echipajele de poliție în zone critice.

Prefectul a menționat că totodată, în zilele de 26 și 28 aprilie și de 1 mai un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne va desfășura acțiuni de monitorizare aeriană a traficului rutier.

Mai mult, pe DN 17 unde este aglomerare în trafic vor fi echipaje rutiere suplimentare în special pe zona de intersecții unde se va acționa pentru fluidizarea traficului.

Ea a arătat că vor fi echipaje suplimentare și pe DN 2 E între Fălticeni și Păltinoasa, un traseul de drum național pe care s-au produs accidente grave.

Mirela Adomnicăi a precizat că secțiile de drumuri naționale au executat plombări cu 250 de tone de mixtură la rece și că s-au plantat 1.700 de puieți, dar și că au fost acțiuni de salubrizare fiind colectate deșeuri în volum de peste 250 de mc. (T.B.)