Studenți ai USV au câștigat mai multe premii la concursul internațional „Robomaniacs” Timișoara 2019

 Studenți ai USV au câștigat mai multe premii la concursul internațional „Robomaniacs” care s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie în organizarea Ligii Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara.

La acest concurs USV s-a prezentat cu un număr de 15 studenți înscriși la probele Line Follower Classic, Turbo și Enhanced; Mini Sumo, Labirint și Freestyle.

Echipa InelX formată din Maciuc Alexandru-Ilie, Gherasim David, Duduman Alexandru, Pamparău Cristian, Burla David, Copilu Denis, Onică Adrian Ștefan, a obținut locurile I și II la proba Freestyle și locul III la proba Labirint.

Echipa Electro Racers formată din Bilius Alexandru, Popovici Liviu, Șandru Ionuț și Mandici Cristi a obținut locurile I, II și III la proba Mini Sumo, locul II la proba Line Follower Enhanced și Classic.

Echipa TechM formată din Macsim Beniamin, Miron Cristi și Murariu Andrei a obținut locul II la proba de Maze.

Tot la proba de Mini Sumo a participat și studentul Vișan Gabriel-Andrei în cadrul echipei USV ELITE.

Profesorii îndrumători ai acestor echipe sunt: Remus Prodan, Adrian-Ioan Petrariu.

Potrivit USV aceste rezultate dau încredere celorlalți studenți USV ce au participat fiind un început pentru toți în a-și perfecționa cunoștințele de hard&soft și pentru a-și crea un palmares.

Prin intermediul acestor competiții de robotică, studenții USV au ocazia de a întâlni companii renumite în domeniul IT, menționează sursa citată. (N.B.)