Nechifor, după ce Iohannis a refuzat propunerile de miniștri făcute de PSD: De fapt Liviu Dragnea vrea schimbarea premierului Dăncilă. Se cam stinge și flacăra iubirii politice Dragnea- Dăncilă

Vicepreședintele Pro România deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, apreciază că liderul PSD, Liviu Dragnea, dorește înlocuirea premierului Viorica Dăncilă și că pentru a reuși această schimbare încearcă un vot în Parlament pentru restructurarea formulei guvernamentale.

„Săptămâna patimilor este în plin toi și la Guvern. Iohannis tocmai a refuzat propunerile de miniștri ale PSD. Dacă mergem pe raționamentul că ceea ce spune Liviu Dragnea nu e neapărat ceea ce dorește, mă gândesc inclusiv la ipoteza că se vrea de fapt schimbarea premierului Dăncilă”, consideră Nechifor.

El susține această ipoteză pentru că vede că „flacăra iubirii politice Dragnea- Dăncilă se cam stinge”.

”Ar fi catastrofal să o demită sau să îi ceară demisia și atunci rămâne varianta prin care nu trece de Parlament restructurarea formulei guvernamentale. Asta ar putea însemna chiar și căderea guvernului actual, din nou consultări, propunere de premier nouă, miniștri, un nou guvern, etc”, a menționat deputatul.

El se întreabă cine ar putea fi mai docil decât Viorica Dăncilă.

Totodată, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat, marți, cele trei propuneri de miniștri pentru remanierea guvernamentală, deputatul sucevean crede că oricine s-ar califica pentru cele trei ministere, Justiție, Fonduri Europene și pentru Românii de Pretutindeni atât timp cât președintele l-a acceptat, în trecut, pe Dănuț Andrușca în funcția de ministru al Economiei.(T.B.)