O familie din Burla a rămas fără acoperiş deasupra capului


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit joi, la primele ore ale dimineţii, într-o curte din Burla. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 03:56, astfel Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor izbucnite în gospodăria lui Neculai J., din comuna Burla.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea acoperişul casei de locuit, acoperişul bucătăriei (ambele pe astereală din lemn cu învelitoare din şindrilă) şi acoperişul unei anexe (pe astereală din lemn cu învelitoare din azbociment), existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Focul a fost lichidat la ora 05:40, dar au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de circa 24 mp şi acoperişul anexei pe o suprafaţă de circa 30 mp. De asemenea, s-au degradat planşeul casei, planşeul bucătăriei şi, parţial, planşeul anexei şi centrala termică. Pagubele au fost estimate de proprietar la cca 50.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări arată că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de către un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Pompierii au salvat casa de locuit, adăpostul de animale, anexe şi o gospodărie învecinată, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei.


Intră acum și în grupul de