O elevă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul I, iar alţi şapte elevi s-au întors cu menţiuni şi menţiuni speciale de la etapa naţională a Olimpiadei de Limba franceză


Intră acum și în grupul de

O elevă a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava a obţinut premiul I, iar alţi şapte elevi s-au întors cu menţiuni şi menţiuni speciale de la etapa naţională a Olimpiadei de Limba franceză, care s-a desfăşurat în perioada 18-23 aprilie, la Bistriţa.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne din cadrul ISJ Suceava, profesorul Constantin Tiron, a publicat pe site-ul dedicat informării profesorilor suceveni de limbi străine rezultatele obţinute de elevii din judeţ la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice- Limba franceză.

Sursa foto Facebook

El a menţionat că lotul olimpic al județului Suceava a fost format din 13 elevi, iar 8 dintre ei s-au întors cu premii și mențiuni de la această competiţie.

Inspectorul şcolar sucevean a precizat că 4 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează: Premiul I  Gînga Andreea, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava îndrumată de  profesoarele  Ciurari Laurica și Mocanu Luminița;Mențiune – Bejan Leonard- Ioan, clasa a X-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, îndrumat de profesoara Maxim Irina;Mențiune – Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a XI-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni,  profesor îndrumător Rotărița Adina Alina;  Mențiune – Lungu Darius, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Tehnic Rădăuți , îndrumat de  profesoara Chelba Loredana. 

Totodată, au obținut mențiuni speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, următorii elevi: Avdei Iuliana, clasa a VII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, îndrumată de profesoara Brădăţan Mariana; Purice Denis Matei, clasa a VIII-a, categoria Normal, de la Școala Gimnazială Verești, profesor îndrumător Purice Maria Tatiana, eleva Doboș Alina Ștefania, clasa a XII-a, categoria Normal, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, îndrumată de prof. dr. Munteanu Maria Petronela, elevaJolobai Clara-Alexandra, clasa a XI-a, categoria Intensiv/Bilingv, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, îndrumată de prof. dr. Ungurean Liviu Marcel. 
Lotul olimpic sucevean a fost însoțit de profesoarele Maxim Irina, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și Scheuleac Stela, de la Școala Gimnazială Pîrteștii de Sus.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne a mai informat că din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, au făcut parte, în calitate de membri evaluatori, prof. dr. Maria Petronela Munteanu, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Cristina-Maria Voițic, de la Școala Gimnazială ”Acad. H. Mihăescu” Udești și prof. dr. Constantin Tiron, de la Colegiul ” Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

El a spus că președintele Comisiei Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză a fost prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, iar vicepreședintele probei orale a olimpiadei a fost conf. univ. dr. Olga Gancevici, ambele cadre universitare provenind de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne i-a felicitat pe elevii şi profesorii îndrumători pentru participare şi pentru rezultatele obţinute la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi romanice- Limba franceză.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de