Oul uriaş ce va fi amplasat de Paşti în centrul oraşului va măsura şapte metri


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că oul uriaş care va fi instalat în zona centrală a municipiului în preajma Sărbătorilor Pascale, va fi realizat din fibră de sticlă, va fi pictat şi iluminat, şi va avea o înălţime de şapte metri. El a arătat că se studiază în prezent soluţia tehnică pentru instalarea acestui ou uriaş, dar şi dacă va fi colorat prin aplicarea unei folii pictate sau va fi pictat direct de elevi ai Liceului de Artă. Edilul-şef sucevean a mai spus că, totodată, municipalitatea va pregăti oraşul pentru Sărbătorile Pascale, urmând să fie amplasate în diverse puncte căruţe ornamentale în care vor fi aşezate ouă pictate, realizate din lemn. Lungu a arătat că este preocupat ca oraşul să fie bine pregătit pentru primirea turiştilor care vor să-şi petreacă sărbătorile în Bucovina.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că se aşteaptă la un aflux mare de turişti în această perioadă şi a menţionat că a discutat cu primarii din judeţ pentru ca pelerinii să poată fi cazaţi şi în gospodării ţărăneşti.
În perioada 10-25 aprilie, în judeţul Suceava se desfăşoară programul „Paştele în Bucovina” iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, iar Lumina Învierii va fi adusă cu un avion de la Mormântul Sfânt.


Intră acum și în grupul de