În județul Suceava vor funcționa 560 de secții de votare la alegerile europarlamentare. Acestea au fost numerotate și delimitate pentru fiecare localitate din județ


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că a fost finalizată  numerotarea și delimitatea secțiilor de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, fiind stabilite și locațiile acestora în toate localitățile județului Suceava.

Potrivit sursei citate, toate informațiile  sunt afișate la sediul fiecărei primării și pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Suceava, la adresa sv.prefectura.mai.gov.ro.

Potrivit  Hotărârii nr. 16, din 6 aprilie 2016, adoptate de Autoritatea Electorală Permanentă,  până cel mai târziu cu 30 de zile înaintea votării, primarul aduce la cunoștința publică, cu ajutorul prefectului, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare din unitatea administrativ teritorială, precum și sediile acestora.

Mai mult, prin ordinul prefectului de Suceava, în 12 aprilie au fost desemnați 137 de informaticieni  din județ care vor asigura sprijinirea activităţii centrului de intervenţie pentru remedierea eventualelor disfuncţionalităţi ale Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, la alegerile pentru Parlamentul European. 

În județul Suceava, pentru desfășurarea  alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 urmează să fie amenajate  560 secții de votare,  cu două mai multe față  de ultimul scrutin organizat cu prilejul referendumului din 6-7 octombrie 2018.

Amintim că prin Hotărârea Guvernului României nr. 80/15.02.2019 a fost stabilită ziua de duminică, 26 mai 2019, ca dată a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Campania electorală va începe sâmbătă, 27 aprilie, cu 30 de zile înaintea scrutinului.(T.B.)


Intră acum și în grupul de