Asociația Pro Infrastructura după o vizită la șantierul șoselei de centură a Sucevei: Ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an


Intră acum și în grupul de

Asociația Pro Infrastructura a vizitat șantierul șoselei de centură a Sucevei și consideră că ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an.

Sursa citată arată că proiectul a început în 2008, iar de atunci au trecut 11 ani și două rezilieri de contract.

Totodată, se menționează că în 09.03.2018 s-a lansat a treia licitație, contractul fiind semnat în 24.08.2018 cu Autotehnorom pentru suma de 61,2 milioane lei fără TVA, iar termenul de finalizare, pe hârtie, este de 9 luni de la ordinul de începere (dat în 25.09.2018).

Asociația susține că ultimele zone întârziate sunt la cele două capete ale centurii, la intersecțiile cu DN17 și DN2 și că, în plus, se mai lucrează la un zid de sprijin, la parapetele de pe viaducte și la sistemele de scurgere a apei.

Sursa citată reia o declarație a constructorului din urmă cu două săptămâni care a arătat că până acum a executat 12% din lucrările rămase după rezilierile precedente, iar stadiul fizic per total fiind de aproape 90%.

„Cu o mobilizare serioasă șantierul ar putea fi gata în vară, însă ritmul actual nesatisfăcător împinge inaugurarea spre sfârșitul acestui an. Cauza principală? Cele 10 facturi neplătite de CNAIR, totalizând aproape 15 milioane de lei, de pe contractele derulate cu Autotehnorom (cum ar fi modernizarea unor sectoare din DN18)”, arată Asociația Pro Infrastructura.

Aceștia solicită responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite de urgență restanțele financiare, astfel încât să se poată circula pe toată Centura Suceava cel mai târziu în toamna acestui an.

Asociația a publicat și fotografii, dar și o filmare aeriană a șantierului.


Intră acum și în grupul de