Acasă Actualitate 12 elevi din judeţul Suceava au obţinut premii și mențiuni acordate de...

12 elevi din judeţul Suceava au obţinut premii și mențiuni acordate de MEN la etapa naţională a Olimpiadei de Limbă şi literatură ucraineană maternă. Denisa Lorena Cozaciuc de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret, care a obținut Premiul I, a fost evaluată cu nota 10


Intră acum și în grupul de

Rezultate deosebite înregistrate de elevii suceveni la etapa naţională a Olimpiadei de Limbă şi literatură ucraineană maternă, desfăşurată la Iaşi, în perioada 22-25 aprilie 2019, 12 din cei 16 elevi ai lotului olimpic al judeţului Suceava obţinând premii şi menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar şi un premiu special oferit de Primăria municipiului Iaşi.

Potrivit inspectorului şcolar pentru minorităţi( ucraineană) din cadrul ISJ Suceava, profesor Ilie Sauciuc, care este şi preşedinte al filialei Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România, la etapa naţională a acestei olimpiade, cinci elevi suceveni au obţinut premiul I, trei elevi au obţinut premiul II, doi elevi au obţinut premiul III, menţiuni doi elevi, iar o elevă a obţinut premiul special acordat de Primăria Iaşi.



Astfel, Premiul I i s-a acordat elevei Şoiman Ana, de la Școala Gimnazială Bălcăuți, clasa a VII-a, coordonator prof. Știubianu Anca, elevei Grigoraş Cezara Florina, clasa a IX-a, elevei Cozaciuc Denisa Lorena, clasa a XI-a, şi elevei Schipor Cesara Nicoleta, clasa a XII-a, toate de la Colegiul Tehnic “Lațcu Vodă” Siret, coordonator prof. Crainiciuc Antoneta, precum şi elevul Bruja Afanasii, clasa a X-a, de la Seminarul Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, coordonator prof. Mihoc Lucia.

Sursa citată menţionează că PREMIUL II a fost acordat elevilor Şoiman Nataşa, clasa a X-a,  de la Colegiul Național Petru Rareș Suceava,  Skhraba Dmytro, clasa a XI-a, de la Seminarul Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, coordonator prof. Mihoc Lucia și elevei Cureliuc Emanuela, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic “Lațcu Vodă” Siret, coordonator prof. Crainiciuc Antoneta.

Premiul III a fost acordat elevilor Oştepoc Alex, clasa a X-a  şi Ciobaniuc Tabita, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic “Lațcu Vodă” Siret, coordonator prof. Crainiciuc Antoneta, iar menţiuni au fost obţinute de Petraşuc Emilia Nicoleta, clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic Lațcu Vodă Siret, coordonator prof. Crainiciuc Antoneta și de eleva Hatezh Varvara, clasa a XI-a, Colegiul Național “Mihai Eminescu”  Suceava, coordonator prof. Mihoc Lucia.

Premiul special pentru originalitate acordat de Primăria Municipiului Iași, secțiunea liceu a fost atribuit elevei Șoiman Nataşa, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava.

Inspectorul şcolar sucevean a subliniat că eleva Cozaciuc Denisa Lorena, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic Lațcu Vodă Siret, care a obţinut premiul I, a fost evalută cu nota 10.

El i-a felicitat pe elevii premianţi,  pe participanţi şi pe profesorii îndrumători pentru rezultatele frumoase obţinute la etapa naţională a acestei competiţii.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version