Două incendii în zona Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Pompierii rădăuţeni au intervenit joi la stingerea a două incendii. Astfel, la ora 08:44 a fost anunţat un incendiu izbucnit la gospodăria Eudochiei H., din comuna Satu Mare, str. Principală. Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului. La sosirea gărzii de intervenţie ardeau bunuri casnice dintr-o cameră (canapea, perne, covoare ş.a.), la parterul casei de locuit. Locuinţa era inundată cu fum şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost lichidat la ora 09:30, după ce au ars bunuri casnice, o canapea, materiale textile şi articole de îmbrăcăminte. De asemenea, s-a degradat finisajul interior al camerei, pagubele fiind estimate de pompieri la aproximativ 800 lei.
Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sistemul de încălzit (sobă cu acumulare de căldură).
Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de aproximativ 250.000 lei.

Al doilea incendiu a avut loc chiar în municipiul Rădăuţi, pompierii din localitate fiind anunţaţi la ora 12:43 de existenţa acestuia în gospodăria Elenei C., de pe str. Ştefan cel Mare. La faţa locului au ajuns două autospeciale, pompierii observând că ardea funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi o parte din astereala acoperişului, existând pericolul de extindere la casa de locuit.
Focul a fost stins la ora 13:00, arzând doar 1 mp din astereala acoperişului şi funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului. Pagubele au fost estimate de proprietar la 100 lei.
Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul necurăţat de evacuare a fumului.
Pompierii au salvat casa de locuit în valoare de aproximativ 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de