Avertizare meteo cod galben pentru județul Suceava de ploi abundente valabilă de marți după amiaza până miercuri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare meteo cod galben care include și județul Suceava.

Avertizarea este valbilă de marți 30 aprilie, ora 15:00 până miercuri,1 mai, ora 10:00.

Astfel, meteorologii arată că în noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de marți la ora 14:00 până miercuri la ora 21:00 de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului

Potrivit informării, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h. (N.B.)