O femeie din Văratic a murit intoxicată cu fum


Intră acum și în grupul de

În urma unui incendiu pornit de la coşul de fum al casei, sâmbătă după-amiază, o femeie a decedat intoxicată cu fum. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, sâmbătă, Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Salcea a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui A. P., din localitatea Văratic, oraşul Salcea. Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 16:02, iar la sosirea gărzii de intervenţie, proprietara, în vârstă de 60 ani, era decedată, în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon, fiind scoasă din locuinţă de către vecini.
Când autospecialele au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta la acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi anexe.
Focul a fost lichidat la ora 17:15, arzând doar astereala acoperişului casei pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, însă fumul dens şi înecăcios a fost suficient pentru a curma viaţa femeii. De asemenea, s-au degradat pereţii, pagubele fiind estimate în primă fază la 2.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 10.000 lei.


Intră acum și în grupul de