Interes scăzut al elevilor pentru Centrul de excelenţă


Intră acum și în grupul de

Dacă în urmă cu 4-5 ani era necesară efectuarea unor selecţii deoarece se înscriau prea mulţi elevi pentru a studia în cadrul Centrului de Excelenţă Suceava, acum numărul acestora este în scădere. Selecţia şi organizarea grupelor de performanţă se realizează pe baza criteriilor maxime de performanţă ale elevilor la anumite discipline. Pe lângă orele de curs, elevii beneficiază suplimentar de instruire din parte profesorilor.
În cadrul Reuniunii semestriale de management instituţional, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a arătat că elevii suceveni capabili de performanţe şi-au pierdut interesul pentru cursurile Centrului de Excelenţă.
„Având în vedere analiza activităţii de performanţă desfăşurată în cadrul Centrului de Excelenţă, datorită unor cauze cum ar fi diminuarea frecvenţei sau interesului elevilor pentru anumite programe de pregătire, în anul şcolar curent au fost menţinute în forma lor clasică, doar la cinci discipline: informatică, biologie, fizică, chimie şi astronomie, pentru care s-au înscris 353 elevi de gimnaziu şi liceu. În cazul altor discipline, cum ar fi limba şi literatura română, activitatea continuă sub o formă mai adecvată nevoilor de pregătire – cenaclu, cu 229 elevi înscrişi de la gimnaziu şi liceu”, a spus şeful IŞJ Suceava.
Spre exemplu, în anul 2004-2005, la Centrul Judeţean de Excelenţă s-au pregătit 814 elevi capabili de performanţă, din care 620 la disciplinele reale şi 194 la română, fiind efectuate 1.080 ore de studiu.


Intră acum și în grupul de