Bugetul de 15 minute al CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Atât le-a trebuit consilierilor judeţeni ai PD-L Suceava, la finele săptămânii trecute, ca să suporte până când „mega-rectificativul de buget al judeţului Suceava” a fost votat pentru anul 2009.

Nu contează că, dacă ar fi să vorbim în termeni reali, fiindcă bugetul pe acest an nu contează, şi nu contează pentru că e pentru prima oară în istoria post-decembristă a judeţului când avem 80 % dintre parlamentari la guvernare, dar am prins de la Bucureşti praful de pe toba pe care PD-L şi PSD o tot bat că să nu recunoască faptul că nu sunt în stare de mai mult. O şedinţă de maxim 15 minute, în care cele mai importante amendamente nici să nu fie discutate s-a văzut mai rar.

O şedinţă la care partenerul de guvernare, recte PSD, vine şi se plânge pe faţă că nu a fost consultat sub nici o formă şi că nu a văzut modul în care s-a gândit repartizarea banilor şi cere ca data viitoare să nu mai fie exclus de la masa dialogului, asta e ceva la care a meritat să particip.

Ceea ce s-a întâmplat la CJ Suceava la finele săptămânii trecute e încă o mostră de cum vor decurge lucrurile la nivelul judeţului atâta timp cât PD-L va avea majoritate în deliberativul judeţean.

Nu ştiu dacă e bine pentru mine ca sucevean ceea ce s-a întâmplat şi dacă nu cumva cei din PSD nu trebuie să înveţe lecţia asta şi să priceapă că lucrurile nu mai sunt ca în 2000, sau ca în 2004. Probabil că nici PSD şi nici PD-L nu au înţeles mare lucru din ce s-a petrecut în şedinţa CJ, şi, nu ar fi pentru rima dată când lucrurile sunt hotărâte în altă parte.

Am văzut un grup de consilieri PSD destul de pasiv şi incapabil să se ridice de la masa deliberativului pentru a nu fi părtaş la o decizie care va afecta cu siguranţă viaţa multor comunităţi locale, şi în special a celor care au primar PNL.

Vineri, 6 martie, am asistat la votarea bugetului celor 15 minute, primul din istoria CJ Suceava, de după „domnia” lui Gavril Mîrza, în care mai mult a luat citirea proceselor verbale ale comisiilor de specialitate din CJ şi comentariile pe lângă text.

Am văzut vineri cum e să fii incapabil să te opui chiar dacă se cheamă că eşti opoziţie şi mai ales am văzut şi am simţit în aer „aroganţa” celui puternic, adică a liderului PD-L, Gheorghe Flutur, căruia nu-i mai pasă de vot pentru că ştie că din echipa sa, de 50 % plus 1 între consilieri (căci atât numără PD-L în CJ Suceava), nici unul nu respiră altfel decât s-a stabilit „la antrenamente”.

Iar dacă asta înseamnă act de administraţie publică, atunci se cheamă că nu mai are rost să mai mergem la şedinţele CJ decât cu o lună înainte de alegerile din 2012. Asta în cazul în care, nu cumva, se vor sătura şi PD-L-iştii să tot îşi bată joc de PSD şi vor căuta un alt partener de coaliţie, unul „fresh” şi cu tonusul bine pus la punct.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de