Doi migranți din Guineea Franceză și Gambia, prinși la Falcău după ce au trecut frontiera. În ultima săptămână au mai fost depistați în Suceava șase migranți din Libia și Bangladesh


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut, joi, doi cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia care au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în jurul orei 10.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Falcău doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză, ambii bărbați, nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia, în vârstă de 25, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

În acest caz  poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi cetățeni urmează să fie predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Amintim că în ultima săptămână polițiștii de frontieră suceveni au mai depistat trei migranți libieni în zona Fălcău-Brodina, iar polițistii din municipiul Suceava au depistat într-un parc din Burdujeni trei migranți din Bangladesh. (N.B.)


Intră acum și în grupul de