Delgaz Grid: Start al competiţiei interne pentru selectarea echipei reprezentative la faza naţională a Trofeului Electricianului 2019


Intră acum și în grupul de
  • 800 de electricieni Delgaz Grid intră în competiţie, în etape succesive, pentru selectarea echipei participante la faza naţională;
  • Faza naţională a celei de-a XL-a ediţii a Trofeului Electricianului va fi găzduită de Delgaz Grid la Iaşi, unde a avut loc şi prima ediţie a competiţiei în 1977;

Săptămâna viitoare, aproximativ 800 de electricieni din cadrul companiei Delgaz Grid intră în competiţie, la nivelul fiecărui judeţ, în faza de preselecţie, circa 100 dintre ei urmând a se califica la faza pe companie a concursului.

Etapa la nivelul Delgaz Grid va avea loc în luna iunie, tot la Iaşi, iar în urma concursului va fi selectată echipa de 21 de electricieni care va reprezenta compania la faza naţională a celei de-a XL-a ediţii a Trofeul Electricianului.

La faza naţională, electricienii Delgaz Grid vor concura cu electricieni de la celelalte firme de distribuţie a energiei electrice din ţară şi de la companii prestatoare de servicii energetice.

Competiţia, dedicată electricienilor, se derulează pe şapte specializări: exploatare staţii de transformare, exploatare reţele de medie şi joasă tensiune, PRAM (protecţii şi automatizări), măsură energie electrică, montare şi reparaţii echipament primar 110 KV şi medie tensiune din staţii de transformare, montare şi reparaţii instalaţii de medie tensiune şi joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene şi subterane) şi defectoscopie linii electrice subterane de medie şi joasă tensiune.

Trofeul Electricianului este un eveniment de tradiţie, probabil cel mai longeviv şi de anvergură concurs profesional din România.

Prima ediţie a concursului a avut loc în 1977 la Iaşi, derulându-se până astăzi cu o pauză de trei ani în anii ’90 (1990, 1991, 1992). În 1993, la reluarea competiţiei, Trofeul s-a „născut” a doua oară tot la Iaşi. De-a lungul timpului, Trofeul a fost şi continuă să fie o sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru generaţii de electricieni.

Etapele concursului sunt stabilite astfel ca faza naţională să se desfăşoare în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul şi protectorul celor ce lucrează în sectorul energetic.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de peste 2 miliarde de euro.


Intră acum și în grupul de