Hoţi arestaţi după de au fost urmăriţi mai multe ore de poliţişti


Intră acum și în grupul de

Postul de Poliţie Iacobeni a fost sesizat telefonic de către administratorul unei societăţi comerciale din localitate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 02:33, cu privire la faptul că trei persoane necunoscute încearcă să pătrundă într-un bar, situat în Gara Mestecăniş. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au constatat că autorii au sustras mai multe bunuri din societate şi au plecat cu un autoturism înmatriculat în judeţul Botoşani spre municipiul Vatra Dornei.
Poliţiştii au reuşit interceptarea autoturismului pe raza municipiului Vatra Dornei, iar agenţii de poliţie au trecut la urmărirea autovehiculului, care nu a oprit la semnal. Pe strada Miriştii, autorii au abandonat autoturismul şi au fugit înspre pădure. Imediat a fost prins şi imobilizat conducătorul auto G. VALENTIN, în vârstă de 38 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere şi fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice.
Pentru prinderea celorlalţi doi suspecţi s-au constituit imediat echipe de căutare, care după aproximativ două ore de urmărire, i-au identificat pe C. DUMITRU, în vârstă de 20 ani şi T. NECULAI, în vârstă de 33 ani, ambii din municipiul Vatra Dornei.
Cercetările efectuate până în prezent arată că în ziua de 06.03.2009, cei trei suspecţi, în jurul orei 00:30, de comun acord, au furat un autoturism, proprietatea lui B. SANDU din municipiul Vatra Dornei şi s-au deplasat cu acesta, iniţial în comuna Cârlibaba, unde au spart un magazin din satul Valea Stânii, de unde au furat produse alimentare şi băuturi alcoolice în valoare de 500 lei.
Ulterior, s-au deplasat în satul Mestecăniş unde au încercat să pătrundă în alt magazin, dar au fost surprinşi de paznic, iar în continuare au spart barul din Gara Mestecăniş, de unde au sustras bunuri alimentare, ţigări, băuturi alcoolice şi suma de 40 lei, valoarea totală a prejudiciului fiind de 600 lei.
Autorii au fost reţinuţi şi introduşi în arestul I.P.J. Suceava, iar duminică, Judecătoria Vatra Dornei a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de